Uitzenden? dat doen we gewoan su!

We bieden een complete oplossing op een heel andere manier

Hulp bij het maken van een CV

Een goede monteur is aan het werk horen wij vaak. Maar niet iedere monteur weet een goed cv te maken.

Zoeken vanuit de kandidaat

Wij zoeken geen personeel op basis van een vacature. Wij zoeken een bedrijf dat past bij onze kandidaat.

Gemotiveerd door passie

Door vanuit de droombaan van de kandidaat te zoeken, leveren wij veel gemotiveerder personeel.

Gratis over nemen na 1040 uur

Na zo’n 26 weken kan onze opdrachtgever de medewerker kostenloos overnemen. logisch toch?

Personeelszaken snel en goed geregeld? Daar hoef jij je niet meer druk om te maken… Jij regelt dat gewoan su! Je geeft aan dat je op zoek bent naar talent en wij regelen de rest! Zo kun jij je concentreren op waar je het liefst mee bezig bent… Je vak!

De naam doet het al vermoeden. Wijn doen het gewoan su. Dit is ontspannen zakendoen.

Jij hebt het namelijke steeds drukker en het wordt tijd dat je bedrijf (verder) gaat groeien. Maar omdat je het zo druk hebt, heb je geen tijd voor werving en selectie procedures, vacatures schrijven en al helemaal niet voor een groeiende stapel administratie.

Daarom bel je ons wanneer het druk wordt en ga je verder met je werk! De rest kun je met een gerust hart uit handen geven omdat je weet dat de prijs eerlijk is en jij altijd de uiteindelijke keuze maakt.

Je kiest natuurlijk zelf of de kandidaat geschikt is en wat hij of zij gaat verdienen. Wij zorgen er voor dat alles volgens de regels gaat zodat je nooit voor verassingen achteraf komt te staan. Zo kun je zelf maximaal met je vak bezig blijven en de rest aan ons overlaten.

Wij zorgen dat je talent in huis haalt.

Wij hebben een sfeer gecreëerd waar talent zich thuis voelt. We hebben een database van talenten dat dagelijks groeit. Hierbij werken we zelfs samen met andere uitzendbureaus! Wanneer er ons gevraagd wordt om op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker, duiken we dan ook gelijk ons netwerk in. Vaak levert dat gelijk al een perfecte match op. Het kan ook voorkomen dat we een heel specifieke opdracht krijgen.

Soms zijn onze klanten op zoek naar iemand die bepaalde specifieke kwaliteiten, talenten of competenties heeft. Als die persoon dan niet in ons bestand voorkomt, gaan we op zoek…

We hebben contacten op de meest uiteenlopende plaatsen en weten precies waar we moeten zoeken. Zo hebben we dan ook vaak al snel de juiste kandidaat gevonden.

Als die kandidaat beschikbaar is, gaan we allereerst in gesprek. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren, kan hier al een eerste selectie worden gemaakt. Vervolgens willen we natuurlijk checken of alles klopt wat er ons is verteld. Daarom controleren we informatie en bellen of bezoeken we referenties.

Het kan ook voorkomen dat de perfecte kandidaat helemaal niet beschikbaar is. Ook dan gaan we in gesprek. Misschien is het talent wel toe aan een andere functie/ werkgever of is hij of zij wel ontevreden met de huidige situatie. We vragen daarom altijd even door…

Pas als we er helemaal van overtuigd zijn dat de kandidaat perfect is voor onze klant, stellen we jullie aan elkaar voor.

Omdat je bij ons het juridisch werkgeverschap uit handen kan geven, ben je zelf alleen operationeel werkgever.

Zo is er een flexibele contractduur van maximaal 5,5 jaar mogelijk (in plaats van 2 jaar wanneer je zelf werkgever bent).

Kortom, we zorgen er voor dat jij je nergens druk om hoeft te maken. En je medewerker ook niet. Die kan gewoon inloggen in het online urenportal en zijn of haar uren invullen. Wij zorgen er voor dat ze altijd op tijd uitbetaald worden. Ongeacht jouw betaaltermijn.

Wij zorgen er daarna voor dat je alleen zijn of haar uren een keer in de week hoeft te controleren (wij kunnen dit ook voor je doen natuurlijk). Van de gewerkte uren krijg je dan een all-in factuur.

En is je medewerker een keer ziek? Dan krijgt hij of zij gewoon doorbetaalt… Als klant krijg je dan geen factuur voor die uren! Het zijn namelijk geen productie uren geweest.

Dit hoef je allemaal zelf niet meer te regelen

Het hele juridisch werkgeverschap wordt je namelijk helemaal uit handen genomen

Wij houden ons naast het vinden van talent bezig met zaken zoals; Contracten en documentbeheer, verwerking van urenbriefjes, salarisbetaling, het verstrekken van loonstrookjes en jaaropgaven, de betaling van het vakantiegeld, aanvulling ziektegeld, verwerking van looncomponenten (reiskosten, toeslagen, bonussen etc.), afdracht werkgeverslasten, afdracht pensioenpremies, transitievergoeding, aanzegging van contracten, uitvoeren van loonbeslagen, verstrekken van werkgeversverklaring, aanvragen van zwangerschapsuitkeringen en loonsverhoging ten gevolge van wijzigingen in het cao of het minimumloon.

Administratie
Wetten en regels
Afdrachten
Reserveringen
Verzuim